1. toukokuuta 2011

Vappu herkkuja!  



PERUNASALAATTI JA NAKIT


1 ps perunaviipaleita
1 paprika
1/2 kurkku
1 punasipuli
1/3 ruukkua jääsalaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 tlk salaattijuustokuutioita öljymarinadissa (esim. Apetit aurinkokuivattutomaatti)
15kpl vihreitä oliiveja (Delphi, kreikkalaisia vihreitä oliiveja valkosipulitäytteellä)




Mausta perunaviipaleet 4 rkl öljyä, 1tl suolaa, 1tl perunamaustetta ja laita paistumaan 225asteiseen uuniin. Pilko salaatti, paprika, kurkku, tomaatit ja  punasipuli salaattikulhoon. Laita sekaan vihreät oliivit, joita voit pieniä halutessasi. Sekoita myös sekaan juustokuutiot, säästä öljymarinadi. Kun perunat on valmiit, sekoita ne salaatin sekaan ja laita 2rkl öljymarinadia päälle. Tarjoile nakkien kanssa.



JUUSTOISET BAGELIT


4 isoa bagelia
maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt mozzarellaa viipaleina
pala voimakaan makuista juustoa (esim. Valio emmental punaleima)
2 tomaattia
basilikanlehtiä
jääsalaatinlehtiä


Halkaise bagelit ja levitä reilu kerros maustamatonta tuorejuustoa molemmille puolille. Laita seuraavaksi alapuolelle neljä mozzarella viipaletta, tomaattiviipaleita, basilikanlehtiä ja salaatinlehtiä. Laita toinenpuoli päälle ja leikkaa halutessasi kahtia.




TÄYTETYT PAPRIKAT


4 paprikaa
öljyä
TÄYTE:
2prk tonnikalapaloja öljyssä
1 sipuli
1 ps mexican mix vihannessekoitusta
1/2 tl mustapippuria
1 prk juustodippiä
150g juustoraastetta




Halkaise ja putsaa paprikat. Voitele öljyllä ja esipaista uunissa 225astetta 10min. Valmista sillävälin täyte. Kuullosta sipuli öljyssä pannulla. Lisää pakastevihannekset ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää tonnikala ja kuumenna hyvin. Mausta pippurilla. Laita täyte esipaistettuihin paprikoihin. Levitä täytteen päälle reilusti juustodippiä ja sen päälle juustoraastetta. Laita takaisin uuniin 10min, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoile salaatin kanssa.

Nämä kaikki kolme reseptiä on otettu RuokaPirkka lehdestä. Kaikkiin on tehty pieniä muutoksia. 

3 kommenttia:

  1. Aivan ihanat ruokaisat herkut! Onhan hyvä lehti tuo RuokaPirkka? ;)))

    VastaaPoista
  2. On todella hyvä lehti, ihan parhaat reseptit! Aina kun uusi lehti ilmestyy, löytää itsensä hellan äärestä :)

    VastaaPoista
  3. rupesipa tekemään mieli piknikille bageleiden kera. ihania herkkukuvia!

    VastaaPoista