12. marraskuuta 2012

Taivaallinen suklaakakku!
 
Tätä herkkua tarjottiin eilen
meidän ihanalle iskälle.
 Suklaan ystävät, 
suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä! 
Kiitos Karolle täydellisestä reseptistä!
 
 
Pohja
 
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
150g voita sulana
1,25dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
 
Sekoita kananmunat ja sokerit sekaisin puuhaarukalla.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita.
Paista irtopohjavuossa 175 asteen lämmössä noin 30min.
 Varo hölskyttelemästä taikinaa!
 
Päällinen
 
200g maitosuklaata
60g voita
 
130g valkosuklaata
40g voita
 
130g tummaasuklaata
40g voita
 
Sulata suklaat vuorotellen.
Sulata voi ja sekoita suklaa sekaan.
Levitä sulanut suklaaseos pohjan päälle.
Anna kerroksen jäähtyä ennen kun lisäät seuraavan suklaakerroksen.
 
Vinkki! Suklaana voi käyttää muutakin kun perus suklaata.
Esim. pätkis, fazerina, marabou minttukrokantti...
 


8 kommenttia:

  1. Ooh ja aah!Tätä kokeilen varmasti!

    VastaaPoista
  2. Tämä on niin hyvää!! Kiitos menee Elina Portaankorvalle (ei siis minulle), Napapiirin yläasteella opettaneelle kotitalousopelle. <3 -karo

    VastaaPoista
  3. aloin juuri leipomaan tätä herkullisen näköistä kakkua,
    mutta yllätyin siitä, että pohjaan ei tule suklaata / kaakaojauhetta.
    kuvassa pohja näyttää kuitenkin tummalta.
    onko reseptistä unohtunut jotain vai hämääkö kuva?

    VastaaPoista
  4. Ohops, oli unohtunut reseptistä kaakaojauhe. Nyt lisätty :)

    VastaaPoista
  5. kiitos! uunissani paistuu juuri kakku, johon summassa laitoin kaakaojauhetta, meni vähemman kuin
    neljä ruokalusikallista. mutta eiköhän maistu illan pikkuisille synttärivieraille!

    VastaaPoista