16. syyskuuta 2012

 
Nyt ne sitten tipahti maahan.
Kaikki omenapuun kolme omenaa :)
 
 
 
Tehtiin niistä hyvä omenapiirakka.
Tätä ohjetta voin suositella!
 
Pohja
250g voita
8dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniliinisokeria
 
Puoleen taikinasta
2dl piimää
2 kananmunaa
 
Rahkatäyte
1 sitruuna
2prk rahkaa (yht.500g)
2dl sokeria
2 kananmunaa
 
Omenatäyte
6 omenaa
2tl kanelia
1/2 dl sokeria
tilkka öljyä
 
1. Valmista ensin rahkatäyte.
Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Purista sitruunasta mehu. Sekoita rahkan sekaan sitruunankuori -ja mehu, sokeri ja kananmunat.
 
2. Pilko omenat kuutioiksi. 
Sekoita sekaan kaneli, sokeri ja vähän öljyä.
 
3. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
kaada jäähtynyt voi sekaan.
 
3.Jaa pohjataikina kahteen osaan.
Sekoita toiseen osaan piimä, kananmunat ja levitä se pellille.
 
4. Laita omenatäyte pohjan päälle.
Kaada rahkatäyte omenien päälle.
Ja laita loput pohjataikinasta eli muruseos rahkatäytteen päälle.
 
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti