PÄÄSIÄISHERKKUJA
Pika Banoffee
Pohja
200g digestive keksejä
75g voita
Täyte
reilusti kinuskikastiketta
3 banaania
1 rkl sitruunamehua
2,5dl kermaa
2,5dl turkkilaista jogurttia
Koristeeksi
kaakaojauhetta
1. Murskaa keksit ja sekoita sekaan sulatettu voi.
Laita seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita pohjan päälle kinuskikastike. Itse tein reilun annoksen kinuskia tällä todella hyvällä Sikke Sumarin ohjeella. Suosittelen!
3. Leikkaa banaanit ohuiksi siivuiksi ja valuta päälle sitruunamehua. Laita sitten tasaisesti kinuskin päälle.
4. Vatkaa kerma, mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita sekaan turkkilainen jogurtti ja laita seos banaanien päälle.
5. Anna olla kylmässä muutama tunti.
Koristele kaakaojauheella ennen tarjoilua.
Raikas juustokakku
Pohja
200g Digestive keksejä
75g voita sulattuna
Täyte
2dl appelsiinijogurttia
200g appelsiini tuorejuustoa
2dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
1dl sitruunamehua
6 liivatelehteä
4 valkuaista
2prk mangososetta (Piltti)
1. Murskaa keksit ja sekoita sekaan sulatettu voi.
Levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma ja mausta sokerilla.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Sekoita vaahdotettu kerma, sitruunan kuori, jogurtti, tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään.
3. Vaahdota valkuaiset.
4. Kiehauta sitruunamehu ja sulata siihen liivatteet.
Sekoita täytteeseen.
5. Sekoita lopuksi valkuaisvaahto varovasti täytteeseen ja kaada vuokaan keksipohjan päälle.
6. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.
Laita päälle ennen tarjoilua mangososetta.
Koristele haluamallasi tavalla.
Itse laitoin näin pääsiäisen aikaan pieniä suklaamunia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti